Queralbs - Coma del Clot (Torreneules gran)    

La ruta comença a la central de la Farga uns metres abans d'arribar al aparcament de Queralbs. El principi, fins a la central de Daió el camí és asfaltat. Des de Daió la ruta comença a guanyar alçada molt ràpidament ( amb unes vistes espectaculars) seguint els tubs d'aigua que baixen de la central de dalt. Un com a la central la pista que hem anat seguin, es converteix en un corriol que ens durà fins al canal del Freser, hi ha una edificació mig amagada que fa la sensació d'estar en un plató de cine.
Aquí en el canal és on hi ha el tram més delicat de la sortida, s'ha d'anar per sobre del canal fins al final i a la dreta hi ha el corriol que primer baixa per després enfilar amb una pendent considerable.
He marcat a la fotografia per on hauria d'haver passat amb color verd però no ho he sabut trobar ja que és un espai molt tancat i el Gps no marcava bé. Un cop superat aquest tram, tot és anar pujant fins a Pedrisses, no està marcat però de lluny és veu la barraca just a sota del coll.
Des de Pedrisses s'ha d'anar seguint la carena fins trobar el camí que puja de Núria capa al coll de Torreneules.  Abans d'arribar al coll he tirat pel dret ( no hi ha complicació) fins dalt del cim de la Coma del Clot.
Per tornar, he passat pel Pic de Fontnegra  que queda allà mateix i des d'aquí tot baixada cap al Pic de l'Àguila, Núria i Queralbs altre vegada.
Les baixades les faig corrent.

Fotos
Dades GPS
El temps per fer el recorregut és de 5h:16 min.
La distància és de 20,6 km.
Descarregar track ..... gpx
Descarregar track ..... kmz Google Earth

 
Powered by Wikiloc
Powered by Wikiloc